číslo 41/2000
vychází 25. září

Zpět na obsah         

Rozhlasová
publicistika


Jana PreissováTVÁŘ ZA MIKROFONEM

Dnes výjimečně představujeme - či spíše připomínáme - tvář, jež za mikrofonem neklade nepříjemné otázky hostům či nenabízí posluchačům Českého rozhlasu analýzy současné politické scény. Herečka Jana Preissová zato vytvořila, jak známo, kromě divadelních, filmových a televizních rolí také nejednu výtečnou postavu, utkanou výlučně z posluchačské imaginace. Totiž postavu v rozhlasové inscenaci či hře...

V tomto čísle Týdeníku Rozhlas jsme ji však do naší pravidelné rubriky Tvář za mikrofonem vybrali zcela záměrně. Blíží se totiž veřejné vyhlášení ankety (Ne)viditelný herec, kterou pořádá Týdeník Rozhlas ve spolupráci s Českým rozhlasem - a právě Jana Preissová patří k vítězkám minulých let. Tentokrát prošla anketa ve svém čtvrtém ročníku "inovační kúrou" a snad se z různých příčin líbila víc i vám, našim čtenářům a zároveň věrným rozhlasovým posluchačům.

Především jsme se vytasili s novým názvem, který má svou symboliku.: Dále jsme ocenili, že bylo nominováno 25 mužů a 15 žen. A také jsme vám, respondentům této ankety, nabídli o něco větší odměnu než minule - nejen herečtí vítězové, ale i vylosovaní výherci ze čtenářských řad se mohou těšit z toho, co shrnuje náš slogan: S novým fotoaparátem na novou dovolenou. Naše poděkování patří mecenášům ankety (Ne)viditelný herec, firmám Olympus a Fischer. Díky spolupráci naší kolegyně J. Ajmové (PR Radioservisu) s dalšími sponzory, bude však celkově oceněno 375 čtenářů - nejrychlejších 200 a 175 s nejbližšími tipy.

Přirozeně že vám neprozradíme, kdo letos vyhrál, byť to už pochopitelně víme. Slibujeme, že brzy přineseme titulní rozhovor s vítězem mužské kategorie a později pak i stejný materiál s jeho hereckou kolegyní na stejném piedestalu. Především vás však srdečně zveme na samotné vyhlášení ankety: odehraje se v rámci pořadu Tobogan T. Slámy již tuto sobotu, 30. září, od 11 hodin v pražském Divadle U Hasičů. Každý obdrží dárek: vstupenky, knížky, kazety, upomínkové předměty apod.