číslo 29/2001 |
|
Tipy ČRo |
|
Pátek 20. 7. 2001 Český rozhlas 2 - PRAHA - 11.45 hodin Před polednemKaždý pátek až do konce prázdnin vám v malém rodinném servisu Před polednem nabídne Dušan Jakubec - šéfkuchař restaurantu Flambée Praha a kapitán národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR - zajímavý recept, který si můžete vyzkoušet třeba o nadcházejícím víkendu. Kuřecí špíz s jablky a omáčkou ze sýru s modrou plísní a
salátem z hroznového vína a ořechů Špíz Maso nakrájíme na kostky a střídavě napichujeme s kostkami jablek (namočených v citronové šťávě) na špíz, okořeníme a pokapeme olejem a necháme marinovat a grilujeme. Omáčka Na oleji si orestujeme lehce cibuli, přidáme nastrouhaný sýr a zalijeme smetanou, necháme rozdusit a rozmixujeme. Omáčku vychladíme a podáváme ke grilovanému masu studenou. Salát Hrozny rozpůlíme a vyjadřincujeme, salát natrháme na kousky a čekanku také. Dresing na salát připravíme tak, že všleháváme do octa s medem olivový olej - šleháme tak, aby konečná podoba dresingu byla hustá emulze. |