číslo 30/2001 |
|
Tipy ČRo |
|
Pátek
27. 7. 2001 Český rozhlas 2 - PRAHA - 11.45 hodin
Před polednem
Pod vedením Dušana Jakubce, šéfkuchaře restaurantu Flambée Praha a kapitána národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR, si v malém rodinném servisu Před polednem uvaříme: Pečené medailonky z candáta na grilu v uzené slanině s marinovanou paprikou, lilkem a cuketou v bylinkovém oleji. 600 g candáta - filet bez kosti a kůže (možno nahradit jinou rybou), 80 g anglické slaniny nakrájené na plátky, sůl, pepř, 100 g očištěné papriky, 100 g lilku na plátky, 100 g cukety na plátky, bazalka, olivový olej a česnek. Filet nakrájíme na jednotlivé porce a obalíme v plátcích slaniny, okořeníme pepřem, a pokud je málo slaná slanina, tak i solí, a opečeme tak, aby maso bylo šťavnaté, ne vysušené. Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky a okořeníme, pokapeme olejem a opékáme po jednotlivých kusech. Zeleninu marinujeme v bylinkovém oleji (čerstvé bylinky nasekáme a vmícháme do olivového oleje v poměru 3 díly oleje a jeden díl sekaných bylinek). |