číslo 26
vychází 14. 6. 2004

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha, 27. června, 11.04 hodin

Radiodárek z Třeboně

V červnovém vydání pořadu Radiodárek se vydáme do jednoho z nejkouzelnějších a nejpohostinnějších měst v České republice, do Třeboně. Pro neopakovatelnou krásu architektury městského historického jádra a okolní krajiny, jež má ráz anglického parku, bylo město Třeboň vyhlášeno za městskou památkovou rezervaci a v roce 1960 obdrželo lázeňský statut. V roce 1980 se stalo Biosférickou rezervací UNESCO. Návštěvníky však nepřitahuje pouze zachovalými historickými objekty a skvosty přírody, ale také bohatou nabídkou sportovního, kulturního a společenského vyžití. O tom, že se občané Třeboně snaží tuto nabídku stále rozšiřovat, svědčí i blížící se první ročník Třeboňského festivalu vážné hudby pod názvem Pocta Emě Destinnové.

Festival pomáhá připravit děkan HAMU profesor Jiří Hlaváč. Proto ho také občané města nominovali do rozhlasového pořadu Radiodárek. Při veřejné nahrávce v Městském divadle J. K. Tyla se panu profesorovi splní hned několik přání. Zazpívá mu Simona Houda-Šaturová, sólistka opery Národního divadla v Praze, setká se se svými oblíbenými herečkami Hanou Maciuchovou a Božidarou Turzonovovou a společně s Petrem Novotným ochutná pečeného candáta, "podle paní porybné".

P. S.

Pro ty, kteří rozhlas poslouchat výjimečně nemohou, otiskujeme červnovou hádanku: Kdo z následujících pánů nepožádal Emu Destinnovou o ruku? - A) Enrico Caruso; B) Arturo Toscanini; C) Karel Burian. Odpovědi pište na adresu: ČRo 2 - redakce zábavy, Vinohradská 12, Praha 2. PSČ:120 99. Heslo: Radiodárek.

(hnd)