číslo 8
vychází 14. 2. 2005

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Český rozhlas 2 - Praha, 27. února, 11.05 hodin

Radiodárek k diamantové svatbě

Letošní únorový Radiodárek redakce zábavy ČRo 2 bude tak trochu výjimečný. Jeho prostřednictvím zavítáme do starobylého města Stříbra, kde se odehraje jedna diamantová svatba. Pan Karel Šafr, legenda stříbrské muziky, vstoupí se svou ženou Zdeničkou do svazku manželského již potřetí. Poprvé se ženil za války v únoru 1945 za velmi skromných poměrů, podruhé, v roce 1995, si to Šafrovi vynahradili při zlaté svatbě a letos oslaví svatbu dokonce diamantovou.

Manželům Šafrovým popřeje k jejich diamantové svatbě i Felix SlováčekAčkoli má pan Šafr za svoje "muzicírování" mnohé ceny a uznání (v loňském roce byl vyhlášen Osobností roku 2004) na pocty a slávu si nepotrpí. Již delší dobu žije spíše v klidu a ústraní se svojí ženou Zdeňkou. Celý život se tak málo užili...

Gratulace k významnému jubileu je ovšem slušnost přijmout, po velkém zdráhání přijal pan Šafr i rozhlasový Radiodárek. Když si do programu na přání vybíral jako hosty Felixe Slováčka a Petra Nárožného, potutelně se usmíval. Čekal, jak si asi poradíme s těmito pro něj téměř "nedostupnými" pány. Oba umělci však pozvání do Stříbra velmi rádi přijali. I proto se mají na co těšit nejen přítomní diváci v místním kině, ale hlavně rozhlasoví posluchači. V pořadu, který tradičně uvádí Petr Novotný, vystoupí i pěvecký soubor Zlatíčka a význačné osobnosti města Stříbra i okolí.

(hnd)