číslo 10
vychází 28. 2. 2005

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Neděle 13. března, Český rozhlas 2 - Praha, 11.05 hodin

Všichni jsou doma

Petra JanůTen hlas jsem slyšel z desek i rádia mnohokrát. Teď mě vítal a zval dál. Paní Petra Janů stála ve dveřích svého bytu v Dejvicích a její hlas zněl mile i bez mikrofonu a doprovodné hudby.

K posezení jsem si vybral jídelnu. Ne kvůli naději na jídlo, ale proto, že u stolu se nejlépe povídá. I když zpěvaččin manžel Michal Zelenka se smál a naznačoval, že ví své. Jsou manželé 28 let. To už je doba. Kdysi Petru Janů objevil. To ještě sám zpíval, vyšly mu dokonce dva singly. A u těch zůstalo, zatímco Petra má 28 alb. Pak byl léta manažerem, dnes je předsedou Asociace provozovatelů soukromého vysílání. Zabývá se i výzkumem sledovanosti rozhlasu, televize a tisku. Když mu zbude čas, rád chytá ryby. S Petrou tvoří dokonalý pár. Například ona mu říká, co je v novinách, on jí, kdo zrovna jde. A tak se obejdou bez brýlí. No, není to ideální soužití?

Petra Janů dnes zpívá také v muzikálech. Ráda je královnou. Nejprve v Hamletovi, nyní ve Třech mušketýrech. Ale doma rozhodně nevládne, naopak je velice milá a příjemná a dokáže se usmívat, byť se vrátila z koncertu až k ránu a musela být unavená.

"Jenže vstává každé ráno jak do továrny," směje se manžel. "Jednou jsem měl mít schůzku s Andrejem Hrycem, zrovna zkoušel roli krále v muzikálu. Na naši schůzku přišel dost pozdě. Ale omluvil se roztomile: "Prepáč, skúšal jsem s tvojou ženou - tedy s naší ženou."

Petra Janů několikrát získala Zlatého slavíka. "Jenže to už je pryč," říká. "Dnes je pro mě podstatnější, že jsem byla právě za roli královny nominována na Cenu Thálie."

Ale pokud chcete vědět podrobněji, jak bydlí a jak žije Petra Janů s manželem Michalem, vylaďte si náš pořad Všichni jsou doma. Opravdu doma budou. Ajá budu u nich na návštěvě. Díky mikrofonu a rozhlasovým vlnám tam můžete být také.

VLADIMÍR BERNÁŠEK