číslo 14
vychází 29. 3. 2005

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Neděle 10. dubna, Český rozhlas 2 - Praha, 11.05 hodin

U Matásků jsou všichni doma

Katěřina a David MatáskoviHerec David Matásek je členem činohry Národního divadla v Praze. Veřejnost zaujal už ve svých studentských letech, když se objevil jako Kendy ve filmu Jak svět přichází o básníky. Protože filmů o básnících nakonec vznikla celá série, má tak díky tomu zachycen celý proces svého postupného dozrávání.

Pokud si zrovna na filmy o básnících nevzpomínáte, nevadí. Teď Davida Matáska můžete vídat v seriálu Redakce. Pokud tedy nejste pravidelnými návštěvníky divadla.

David Matásek žije s manželkou Kateřinou na půdě. Na tak pěkné půdičce, že by se tam určitě líbilo i oné dámě z filmu Kulový blesk, která si chtěla vyměnit byl jen pod podmínkou, že k němu bude patřit i půda na sušení prádla. "Tady by se to pěkně věšelo," řekl jsem (podobně jako ona postava), sotva jsem se u Matásků rozhlédl.

"Proto tady máme zachované pěkné trámy," doplnil okamžitě herec a majitel bytu.

Nevěřili byste, jak půdní byt může být pohledný i útulný. A dokonce má i terasu. Jen o poschodí níže pak bydlí hercův o devět let mladší bratr. Jeho další bratr, dvojče prvního, žije nedaleko. A tak se navzájem navštěvují a stále jsou jako jedna rodina.

Já vás k Matáskům vezmu na návštěvu v neděli dopoledne, to sice u nich budou doma všichni, ale v tomto případě půjde jen o Davida a Kateřinu.

Jsem přesvědčen, že povídat si s nimi o divadle i o životě, je doslova radost. A doufám, že tak tomu tak bude i při vysílání.

VLADIMÍR BERNÁŠEK