číslo 28
vychází 4. 7. 2005

Zpět na obsah         

Rozhlasová publicistika


ROZHLASOVÁ ZÁBAVA

Neděle 17. července, Český rozhlas 2 - Praha, 11.05 hodin

Nad šálkem s Kateřinou Winterovou

Kateřinu Winterovou (1976) znají dvě naprosto odlišné skupiny publika. Příznivci moderní hudby v ní vidí osobitou zpěvačku skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa, návštěvníci divadel zase úspěšnou herečku Národního divadla. Křehce působící dívka zvládá pohyb na obou profesionálních scénách s obdivuhodnou lehkostí.

Herečka a zpěvačka Kateřina WinterováZpěvačkou skupiny The Ecstasy Of Saint Theresa, projektu skladatele a hudebníka Jana P. Muchova, se stala v roce 1997. S jednou z nejpopulárnějších formací české klubové scény stačila natočit dvě alba: In Dust 3 a Slowthinking, které jí v roce 2003 vyneslo ocenění Akademie populární hudby Zpěvačka roku.

Členkou činohry Národního divadla v Praze je již pátou sezónu a kromě Julie ve slavném Shakespearově dramatu Romeo a Julie tam ztvárnila mnoho významných rolí.

Komu vděčí za všestranný talent a umělecké sklony? Čím v životě chtěla být a co všechno si vyzkoušela? - Také na to se jí bude ptát její herecký partner i otec z Našich furiantů Miroslav Donutil nad Nedělním šálkem kávy.

(hnd)