číslo 12/2001
vychází 12. března

Jiřina Bohdalová
Ivan Hoffman
Petr Nováček
Milan Fridrich
David Šťáhlavský

Týdeník Rozhlas

Nové číslo  Archív
   Nové číslo     Archiv 



.............
Jiřina Bohdalová:
Pajduláci tu po mně zůstanou

Jiřina BohdalováTuhle historku sice vypra-vuje i Jiřina Bohdalová, ale líp ji prý uměl Jiří Sovák: Natáčela kdysi film, v němž byl - jako ostatně často - jejím hereckým partnerem. Sovák trpěl jednou zvláštní nectností - rád své spoluherce "režíroval". A když tenkrát měl k paní Jiřině už desátou, dvanáctou připo-mínku - takhle bys měla, tohle by bylo lepší, tamto nedělej... - nevydržela to a jednu mu vlepila. Nic moc to nebylo, to víte, slabá ženská, ale Sováka to naštvalo a začal ji škrtit. Taky žádná razan-ce, vlastně napůl v žertu, nicméně nachomýtl se k tomu pan režisér - a prý, co se děje. Ale nic, jen si vyměňujeme názory, špitla přiškrceným (doslova!) hláskem paní Bohdalová. Nu a hlasová poloha pro Křemílka a Vochomůrku byla na světě. Funguje dodnes.

Pokud to není pravda, je to dobře vymyšleno. Zvlášť pěkně se taková veselá historka z natáčení poslouchá v aktuální souvislosti: Jiřina Bohdalová právě převzala za své Křemílky, Vochomůrky a Rákosníčky zlatou desku.
.
T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan korektorka: Jaroslava Konášová  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jana Ajmová  sekretariát: Jarmila Vlásková a Jitka Králová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Pro každého něco

  Archiv