číslo 17/2001
vychází 17. dubna

Olga Sommerová
Ivan Hoffman
Petr Nováček
Milan Fridrich
Rudolf Křesťan

Týdeník Rozhlas

Nové číslo  Archív
Nové číslo       Archiv 


Olga Sommerová



O čem sní Olga Sommerová Režisérka Olga Sommerová natočila přes šedesát dokumentárních filmů. Působivé sociální dokumenty (Ty to překonáš, S tebou, táto), originální sociologické sondy (Máte rádi Smetanu?), desítku portrétů významných osobností pro cyklus Gen, zasvěcené pohledy do hloubi lidské duše (O čem sní ženy, O čem sní muži). Před dvěma týdny uvedla Česká televize její nejnovější příspěvek do cyklu Curriculum vitae - snímek o hraběti Kinském.
Olga Sommerová učí na FAMU a vede katedru dokumentární tvorby. O svém vztahu k dokumentu kdysi prozradila: "Dokumentární film je příležitost pro lásku". Však mu také zůstává přes dvě desítky let věrná, dnes ale už připouští, že by možná měla ubrat tempo a "víc se zahloubat do sebe". Přinesly ten pocit snad nedávné kulaté narozeniny?

.
T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Steinicová šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan korektorka: Jaroslava Konášová  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jana Ajmová  sekretariát: Jarmila Vlásková a Jitka Králová adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Pro každého něco

  Archiv