40
vyšlo 23. 9. 2002

Bratři Ebenové
Jan Špáta
Ivan Hoffman

Zdeněk Velíšek
Gabriel Gössel

Týdeník Rozhlas

Nové číslo    Archiv 2001   
   Nové číslo          Archiv        


Ebeni


.

Bratři Ebenové? Dělají na tom... Nejstarší Kryštof (ročník 1954) je matematikem, prostřední Marek (1957) hercem a především kultivovaným moderátorem, nejmladší David (1965) vedoucím unikátní hudební formace Schola Gregoriana Pragensis. Dohromady pak tvoří synové skladatele Petra Ebena a synovci Ilji Hurníka skupinu Bratři Ebenové, českou hudební scénu obohacující již více než dvacet let. Lídrem (je-li to slovíčko v tomto případě vůbec vhodné) byl vždy skladatel a zpěvák Marek, který ještě před založením sourozenecké kapely hrál a zpíval country hudbu v souborech Wyjou a Rošambo - v tom druhém jmenovaném se jednoho dne objevil i Kryštof, tehdy hrající na trubku. Dnes jsou jeho piano a flétna stejně podstatnou součástí ebenovského soundu, jako Markova kytara a Davidův klarinet a saxofon.
Skupina Bratři Ebenové se nyní, sedm let po vydání CD Tichá domácnost, opět přihlásila s novým albem, nazvaným Já na tom dělám. O desce, ale nejen o ní, jsme si povídali na sklonku tohoto léta
.
.

T Ý D E N Í K    R O Z H L A S - programový a kulturní týdeník ředitelka: Kateřina Konopásková šéfredaktor: Milan Šefl  redaktoři: Jana Matoušková, Agáta Pilátová, Bronislav Pražan, René Kočík  zlom: Danica Valentová a Ludmila Kořínková odbyt: Alena Dohnalová public relations: Jitka Králová  sekretariát: Kateřina Vaňková adresa redakce: Jeseniova 36, 130 00 Praha 3 telefony: sekretariát 22 715 036, 22 711 028, 22 712 616 (fax, zázn.), odbyt 22 713 037 (zázn.).

  Obsah:

  Titulní rozhovor

  Názory, komentáře

  Tipy ČRo

  Rozhl. publicistika

  Frekvence

  Televize a film

  Hudba

  Archiv